В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс, МВнР отправи покани

...
В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс, МВнР отправи покани
Коментари Харесай

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 2 април

В осъществяване на уговорките си според Изборния кодекс, МВнР насочи предложения за интернационално наблюдаване на плануваните за 2 април 2023 година избори за народни представители в Република България.
Постоянното ни посланичество във Виена изпрати вербални ноти с предложения до Бюрото за демократични институции и права на индивида, и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).
Покани бяха отправени също до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), посредством Постоянното ни посланичество в Страсбург и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС), посредством Генералното ни консулство в Истанбул.
При проявено предпочитание от тези организации, Министерство на външните работи ще предложи на ЦИК регистрирането на техни представители като интернационалните наблюдаващи на идните избори.
Гарантирането на почтени, свободни и демократични избори, съгласно най-високите интернационалните стандарти, е приоритет за Република България, пишат от Министерство на външните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР